Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

WEERBERICHT. Zomervakantie begint met zonnig weekend: kwik stijgt tot 26 graden

Vanmiddag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. De temperaturen klimmen tot 25 graden, meldt het KMI. Zondag krijgen we eerst brede opklaringen, later komen er meer wolken opzetten en is er kans op een buitje.

0 reacties

  1. WEERBERICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langetermijnvoorspelling, dus nog even met twee woorden spreken”
    Play
    51

    WEERBE­RICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langeter­mijn­voor­spel­ling, dus nog even met twee woorden spreken”

    Het is genieten van wat verkoeling vandaag, met temperaturen tot 24 graden en mogelijk enkele buien. Dit weekend wordt het volgens het KMI droog en gaan de temperaturen langzaam weer de hoogte in, om volgende week opnieuw richting 30 graden te evolueren. Er bestaat zelfs een kans dat we een hittegolf krijgen, maar volgens onze weerman Frank Duboccage moeten we wel nog even met twee woorden spreken. “Het is een langetermijnvoorspelling, dus we moeten nog even afwachten hoe de weerkaarten verder evolueren”, zegt hij aan HLN.

Wetenschap & Planeet