AFP
Volledig scherm
© AFP

WEERBERICHT. Zomer is volgende week helemaal terug: kwik stijgt opnieuw naar 30 graden

Deze week krijgen we een mix van zon en wolken, met af en toe kans op wat gedruppel. De maxima schommelen rond 22 à 23 graden. Het weekend kondigt zich droog aan en volgende week kan het kwik volgens weerman David Dehenauw zelfs weer klimmen naar 30 graden.

 1. WEERBERICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen

  WEERBE­RICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen

  Woensdagnamiddag trekken de buien weg richting Nederland. Er verschijnen eerst opnieuw opklaringen en het wordt droger, soms met veel wolkenvelden. Later ontwikkelen zich opnieuw onweersbuien in de streken nabij de Franse grens en het westen van het land. Deze onweders zijn weinig mobiel, waardoor er lokaal veel neerslag kan vallen. In de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het uiterste westen van Henegouwen verwacht het KMI zo’n 20 tot 30 liter per vierkante meter in korte tijd, en is waarschuwingscode geel van kracht.
 2. WEERBERICHT. Na dagenlange hitte is er vandaag kans op wat verfrissing: “Normaal geeft neerslag weinig problemen, maar door droogte is gazon zoals beton”
  Play

  WEERBE­RICHT. Na dagenlange hitte is er vandaag kans op wat verfris­sing: “Normaal geeft neerslag weinig problemen, maar door droogte is gazon zoals beton”

  De droge hitte maakt stilaan plaats voor lagere temperaturen en neerslag. Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het KMI verwacht plaatselijke buien die hier en daar intens kunnen zijn en waarschuwt voor onweer. Het noodnummer 1722 is actief voor niet-dringende brandweerhulp. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee en 27 tot 28 graden in het centrum.

Wetenschap & Planeet