BELGA
Volledig scherm
© BELGA

WEERBERICHT. Zacht en alsmaar bredere opklaringen vandaag, morgen soms buien maar ook lange droge perioden met zon (en ‘s avonds mogelijk onweer)

Na een gedeeltelijk tot soms tijdelijk zwaarbewolkte start met enkele geïsoleerde buien, wordt het weer vandaag beter en beter. In de namiddag is het droog met wolkenvelden en alsmaar bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden. De wind waait matig. Dat meldt het KMI.

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Spot jij één van de mooiste meteorenzwermen van het jaar? “Tijdens de piek kan je tot 120 meteoren per uur zien”

  Spot jij één van de mooiste meteoren­zwer­men van het jaar? “Tijdens de piek kan je tot 120 meteoren per uur zien”

  Met wat geluk kun je nog tot 8 uur - na het ondergaan van de bijna volle maan - één van de mooiste meteorenregens van het jaar spotten aan de hemel. Het gaat om de Quadrantiden, ook wel de Boötiden genoemd. Dat zal misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar het is toch één van de “grote drie” meteorenzwermen. “Tijdens de piek kan je tot wel 120 meteoren per uur zien”, vertelt onze wetenschapsexpert Martijn Peters.