Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Wouter Van Vooren

WEERBERICHT. Wordt augustus even zonnig als juli? En wat zeggen de eerste voorspellingen over september?

De zomer is begonnen met de zonnigste juli sinds 2006. De volgende twee weken blijft het warm en droog. Maar wat met de tweede helft van augustus? Langetermijnvoorspeller Philippe Mievis van Meteo België kijkt al een maand en langer vooruit. Ziet Mievis de bui al hangen of worden augustus en september verlengden van de zomerse maand juli?

 1. WEERBERICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langetermijnvoorspelling, dus nog even met twee woorden spreken”
  Play
  51

  WEERBE­RICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langeter­mijn­voor­spel­ling, dus nog even met twee woorden spreken”

  Het is genieten van wat verkoeling vandaag, met temperaturen tot 24 graden en mogelijk enkele buien. Dit weekend wordt het volgens het KMI droog en gaan de temperaturen langzaam weer de hoogte in, om volgende week opnieuw richting 30 graden te evolueren. Er bestaat zelfs een kans dat we een hittegolf krijgen, maar volgens onze weerman Frank Duboccage moeten we wel nog even met twee woorden spreken. “Het is een langetermijnvoorspelling, dus we moeten nog even afwachten hoe de weerkaarten verder evolueren”, zegt hij aan HLN.
 1. Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootgelegd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootge­legd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Ook in de Zwitserse Alpen bereiken de temperaturen recordhoogtes. Gletsjers smelten er en leggen een landschap bloot dat voorheen niet te zien was. Wandelaars troffen al twee lijken aan en een vliegtuig dat in 1968 neerstortte. De gevonden lichamen moeten nog worden geïdentificeerd, maar mogelijk is een van de twee overledenen miljardair Karl-Erivan Haub, die aan het hoofd van een supermarktketen stond en vier jaar geleden in de bewuste regio verdween.

Wetenschap & Planeet