Weerman Frank Duboccage
Volledig scherm
Weerman Frank Duboccage © HLN LIVE

WEERBERICHT. We krijgen een ‘frisse’, atypische hittegolf: hoe komt dat?

Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, als de voorspellingen kloppen. Het kwik zal de komende dagen oplopen tot maar liefst 34 à 35 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een ‘frisse’ hittegolf over België. “En dat is atypisch voor onze streken”, klinkt het. 

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Orkaan Fiona passeert Dominicaanse Republiek en wint verder aan kracht
  Play

  Orkaan Fiona passeert Dominicaan­se Republiek en wint verder aan kracht

  Orkaan Fiona heeft in de nacht van maandag op dinsdag verder aan kracht gewonnen. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) waarschuwt dat Fiona nu een storm van derde categorie is en zelfs kan uitgroeien tot een van categorie vier, de tweede hoogste classificatie. De passage boven Puerto Rico en Dominicaanse Republiek maandag was verwoestend, en dinsdag beweegt de orkaan zich naar het noorden, richting de Turks- en Caicoseilanden.