Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

WEERBERICHT. Snikhete dag met temperaturen tot 32 graden, maar de échte hitte moet nog komen

Het wordt een warme dag vandaag. Het KMI denkt dat het kwik lokaal tot 32 graden kan stijgen. In het westen van ons land wordt het het warmst, maar aan zee ontstaat er wel in de loop van de namiddag een lichte zeebries. De échte hitte krijgen we op zondag en volgende week maandag en dinsdag stijgt het kwik tot wel 34 graden.

 1. Hoe uitzonderlijk is sterven na een hitteslag? Op deze symptomen moet je letten
  PREMIUM

  Hoe uitzonder­lijk is sterven na een hitteslag? Op deze symptomen moet je letten

  Lander Segers (47), broer van zanger en acteur Iwein Segers, is overleden op weg naar Santiago de Compostela. Tijdens zijn staptocht kreeg hij last van een zonneslag, zo postte hij zelf op Facebook. Een dag later stierf hij in het ziekenhuis aan orgaanfalen. Hoe uitzonderlijk is dat? Hoeveel mensen belanden daarmee bij ons in het ziekenhuis? En waarom moeten we spreken van een hitteslag in plaats van een zonneslag? Professor Sandra Verelst, diensthoofd spoedgevallen van het UZ Leuven, legt uit.
 2. Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”
  Play
  12

  Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”

  De tol na de doortocht van orkaan Ian in Florida lijkt bijzonder zwaar. De storm heeft zeker acht levens geëist en de autoriteiten vrezen dat de dodentol nog zal oplopen. President Joe Biden vreest dat Ian de dodelijkste orkaan kan zijn in de geschiedenis van Florida. “De aantallen zijn onduidelijk, maar we horen de eerste berichten die mogelijk wijzen op een aanzienlijk verlies aan mensenlevens”, klinkt het. “Sommige steden zijn echt verwoest”, stelt gouverneur Ron DeSantis.
 1. Laat geen flesje water in de auto liggen en zet de airco niet té hard in de slaapkamer: zo bereid je je voor op de hitte
  PREMIUM

  Laat geen flesje water in de auto liggen en zet de airco niet té hard in de slaapkamer: zo bereid je je voor op de hitte

  Zweten, puffen en blazen. Deze week is het al warm, maar volgende week stijgt het kwik nog verder. Het wordt tropisch warm met temperaturen tot mogelijk 40 graden. Veel mensen hebben last van die hitte en proberen op allerlei manieren verkoeling te zoeken. Welke kledij draag je het best? Welke zonnecrème kies je? En hoe krijg je de hitte uit je huis? Wij maken een overzicht met tips hoe je je moet voorbereiden.