Klaas De Scheirder, Dieter Bacquaert
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder, Dieter Bacquaert

WEERBERICHT. Na dagenlange hitte is er vandaag kans op wat verfrissing: “Normaal geeft neerslag weinig problemen, maar door droogte is gazon zoals beton”

De droge hitte maakt stilaan plaats voor lagere temperaturen en neerslag. Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het KMI verwacht plaatselijke buien die hier en daar intens kunnen zijn en waarschuwt voor onweer. Het noodnummer 1722 is actief voor niet-dringende brandweerhulp. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee en 27 tot 28 graden in het centrum. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. WEERBERICHT. Dag begint droog met opklaringen, later opnieuw buien

  WEERBE­RICHT. Dag begint droog met opklarin­gen, later opnieuw buien

  De dag start vandaag/woensdag eerst vaak droog met opklaringen. In de namiddag is het wisselvallig met vooral in het noorden en oosten van het land buien, elders is de kans op een bui beperkt. In het zuidwestelijke deel van het land blijft het op vele plaatsen zelfs droog. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 13 of 14 graden in Vlaanderen bij overwegend matige westelijke wind. Dat meldt het KMI, dat voor volgende week rustig en overwegend droog najaarsweer verwacht.