Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Marc Baert

WEERBERICHT. KMI kondigt code geel af vanaf vanavond: kans op lokaal hevig onweer met veel regen op korte tijd

In de loop van de avond en nacht trekken er vanuit Frankrijk regen- en onweersbuien over het land die lokaal hevig kunnen zijn. Het KMI kondigt daarom in de loop van vanavond en vannacht code geel af over het hele land. Ook wordt het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, geactiveerd, meldt Binnenlandse Zaken.

6 reacties

 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Regenput en tonnen aan serre lopen over en moestuin kan voor dagen weg, net op gepast moment voor mijn moestuin waar ik al eerste aardappelen rooi( verkeerd moment geplant maar geen vorst dus geluk )
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Hier in Pittem valt het met bakken uit de lucht
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Geen druppel in Sint-Job (noorden van Antwerpen).
 • roger boons

  2 maanden geleden
  en hoe zit het met het grondwater nu ,,
 • nicky vandee

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat het hier nu eens ECHTgaat regenen, geen 3 druppels zoals altijd
 1. Ook in Vlaanderen zijn extra maatregelen wegens droogte onvermijdelijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”
  Play

  Ook in Vlaanderen zijn extra maatrege­len wegens droogte onvermijde­lijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”

  Nederland heeft officieel een watertekort, en ook bij ons dreigen extra maatregelen als het de komende veertien dagen niet regent. Volgens experts moet Vlaanderen daarnaast ook structurele maatregelen treffen om in de toekomst beter gewapend te zijn tegen de droogte. “We hebben jarenlang een wanbeleid gekend, dat moet veranderen”, vindt weervrouw Jill Peeters.
 2. WEERBERICHT. Volgende week zo goed als zeker hittegolf: het blijft kurkdroog
  Play
  Update

  WEERBE­RICHT. Volgende week zo goed als zeker hittegolf: het blijft kurkdroog

  Vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig met wat hoge bewolking en temperaturen tot 23 graden in het centrum van het land. Zondag doen we er enkele graden bij. Volgende week krijgen we in België “naar alle waarschijnlijkheid” een nieuwe hittegolf, meldt het Koninklijke Meteorologisch Instituut (KMI). Bij een hittegolf gaat het kwik vijf opeenvolgende dagen naar 25 graden Celsius of meer, waarvan minstens drie dagen met 30 graden Celsius of meer. Vandaag wordt dan ook de waarschuwingsfase van het federale ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan geactiveerd.

Wetenschap & Planeet