Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

WEERBERICHT. Hittegolf nu ook officieel: zonnig weekend met temperaturen tot 35 graden

Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is een uitschieter tot 34 graden mogelijk. Zondag wordt het nog warmer, tot 35 graden. Er is sinds deze ochtend dan ook officieel sprake van een hittegolf in ons land, meldt weerman David Dehenauw. “In de tweede helft van volgende week duikt het kwik onder de 25 graden en komt er een einde aan de hittegolf", aldus de weerman. 

3 reacties

 • Alain Van ranst

  2 maanden geleden
  Ale Jeroen die is al gedaan
 • Dholllander Jeroen

  2 maanden geleden
  Zou het dan mogen om de hele dodentocht te stappen
 • philippe vandermeeren

  2 maanden geleden
  Lekker. Niet blijven klagen. Anders nemen ze het vliegtuig om te bakken in Zuiderse landen. Kom van Italië en daar ook, maar was super.
 1. Orkaan Fiona passeert Dominicaanse Republiek en wint verder aan kracht
  Play

  Orkaan Fiona passeert Dominicaan­se Republiek en wint verder aan kracht

  Orkaan Fiona heeft in de nacht van maandag op dinsdag verder aan kracht gewonnen. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) waarschuwt dat Fiona nu een storm van derde categorie is en zelfs kan uitgroeien tot een van categorie vier, de tweede hoogste classificatie. De passage boven Puerto Rico en Dominicaanse Republiek maandag was verwoestend, en dinsdag beweegt de orkaan zich naar het noorden, richting de Turks- en Caicoseilanden.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.