Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

WEERBERICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperaturen tot wel 35 graden

Naar alle waarschijnlijkheid begint vandaag de eerste hittegolf van het jaar, al kan die pas vrijdag officieel afgekondigd worden. De maxima liggen vandaag rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen. Later deze week worden er dan weer temperaturen tot wel 35 graden verwacht: “We staan voor de warmste week van het jaar”, volgens weerman David Dehenauw. 

 1. WEERBERICHT. Wisselend bewolkt met kans op enkele buien met temperaturen tot 12 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Wisselend bewolkt met kans op enkele buien met temperatu­ren tot 12 graden

  Het wordt vandaag wisselend bewolkt met kans op enkele buien vanaf de kust. In het oosten is het vanochtend nog grijs met veel lage wolken en kans op lichte neerslag. In de loop van de namiddag wordt het droog met meer zon, meldt het KMI. De maxima liggen rond 7 of 8 graden in de Ardennen, rond 11 graden in het centrum en rond 12 graden aan zee. De wind waait matig uit zuidwest, ruimend naar westzuidwest.
 2. INTERVIEW. Drie partijen laten licht schijnen op de droogte: “Situatie is ernstig maar nog niet rampzalig”
  PREMIUM
  Westkust, Westhoek

  INTERVIEW. Drie partijen laten licht schijnen op de droogte: “Situatie is ernstig maar nog niet rampzalig”

  Het zomerse en vooral droge weer blijft aanhouden. Moeten we ons zorgen maken over de gevolgen voor de natuur? Zal het drinkwater uit de kraan blijven stromen? Wij zochten antwoorden bij drie partijen. De Vlaamse Milieumaatschappij houdt de waterlopen in het oog, Aquaduin produceert drinkwater en Veurne lanceert net vandaag een inventieve manier om extra water te genereren.