WEERBERICHT. Genieten van zachte herfstzon, ook weekend wordt droog en zonnig

WeerberichtVandaag blijft het droog en wordt het zonnig met in de loop van de dag wat hoge wolkensluiers vanaf het westen en soms ook stapelwolken. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

 1. WEERBERICHT. Vandaag nog grijs, vanaf vrijdag kouder met kans op winterse buien
  Play

  WEERBE­RICHT. Vandaag nog grijs, vanaf vrijdag kouder met kans op winterse buien

  Het blijft vandaag opnieuw grijs op de meeste plaatsen met eventueel enkele opklaringen in de namiddag, vooral dan in het westen en het zuidoosten van het land. In de voormiddag worden wijdverspreide nevel en hardnekkige mist verwacht. In de namiddag kan het zicht wat verbeteren op de meeste plaatsen, met uitzondering van het noorden van het land, meldt het KMI. Vanaf vrijdag zullen de temperaturen ‘s nachts naar verwachting tot net onder het vriespunt dalen en valt mogelijk de eerste winterse neerslag van het seizoen.
 1. Oostkust Australië geconfronteerd met "grootste overstromingsoperatie in geschiedenis"

  Oostkust Australië geconfron­teerd met "grootste overstro­mings­ope­ra­tie in geschiede­nis"

  Grote delen van de Australische staat New South Wales, gelegen aan de oostkust, staan opnieuw onder water na aanhoudende regenval. De reddingsdiensten staan voor "de grootste overstromingsoperatie in de geschiedenis van de staat", zo meldt de Australische omroep ‘ABC’ vandaag. Steeds meer hulpverleners en vrijwilligers uit de hele wereld sluiten zich bij de reddingsteams aan, vooral uit Nieuw-Zeeland, Singapore en de Verenigde Staten.