Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP

WEERBERICHT. Gedaan met de hitte, kans op buien en onweer nemen toe

Het blijft zondagnamiddag meestal droog en vrij zonnig in het zuidoosten van het land, waar het nog warm blijft met maxima tot 25 graden en zelfs tot 31 of 32 graden in Belgisch-Lotharingen. Maar elders is het wisselend bewolkt met opklaringen, maar zijn er ook bewolkte perioden met kans op buien, mogelijk met onweer. Het is gevoelig frisser met maxima tussen 19 en 24 graden en rond 17 of 18 graden aan de kust, zo meldt het KMI.

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Zeewatertemperaturen voor Italiaanse kust lopen op tot dertig graden

  Zeewater­tem­pe­ra­tu­ren voor Italiaanse kust lopen op tot dertig graden

  Als gevolg van de aanhoudende hitte is de zeewatertemperatuur aan het wateroppervlak op vele plaatsen aan de Italiaanse kust gevoelig warmer dan vorige zomers. In de Tyrreense Zee, aan de Eolische Eilanden en in de buurt van de kust van Sicilië en Calabrië worden temperaturen tot dertig graden gemeten. “Dat is twee tot drie graden meer dan normaal”, zegt meteoroloog Claudio Tei van de Italiaanse nationale onderzoeksraad (CNR).
 1. Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootgelegd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Al twee lijken en gecrasht vliegtuig blootge­legd door smeltende gletsjers in Zwitserse Alpen

  Ook in de Zwitserse Alpen bereiken de temperaturen recordhoogtes. Gletsjers smelten er en leggen een landschap bloot dat voorheen niet te zien was. Wandelaars troffen al twee lijken aan en een vliegtuig dat in 1968 neerstortte. De gevonden lichamen moeten nog worden geïdentificeerd, maar mogelijk is een van de twee overledenen miljardair Karl-Erivan Haub, die aan het hoofd van een supermarktketen stond en vier jaar geleden in de bewuste regio verdween.

Wetenschap & Planeet