Op GBS Ampersand Koninksem in Tongeren genieten de leerlingen van de eerste sneeuw.
Volledig scherm
Op GBS Ampersand Koninksem in Tongeren genieten de leerlingen van de eerste sneeuw. © Mine Dalemans

WEERBE­RICHT. Enkel nog lichte sneeuw verwacht na eerste winterprik, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie

We hebben de eerste winterprik in ons land gehad. Vooral in Wallonië heeft het gesneeuwd en daar blijft de sneeuw ook liggen. In delen van Oost-Vlaanderen en Limburg viel er eveneens sneeuw. In de rest van het land ging het vooral om smeltende sneeuw. Inmiddels is het geleidelijk droog in het westen, terwijl er elders nog wat lichte regen kan vallen en in de Ardennen lichte sneeuw. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

82 reacties

 • nicky vandee

  2 maanden geleden
  Hier in Borgerhout, zelfs geen vlokje, wel lichte regen
 • Werner Van den Broeck

  2 maanden geleden
  Ik vind dit grappig: alle weermannen en -vrouwen zeggen nu in hun weerbericht “de sneeuw van afgelopen nacht viel zoals voorspeld…”. Wat een leugen! Ze gaven gisteren allemaal in hun weerbericht tot zelfs 5cm sneeuw in het centrum van het land! En waar ligt die dan? Conclusie: het was niet zoals voorspeld, ze zaten er weer eens naast en ze willen het weer niet toegeven!
 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  Snel nog de winterbanden geplaatst.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  A white Christmas, weet U nog wat dit is en wat het betekent? Zou dat nog eens kunnen?
 • Sonja VanDeWiele

  2 maanden geleden
  De sneeuw is niet het grote probleem . Vlaanderen is overbevolkt waardoor er veel meer verkeer is dan in Wallonië, onze wegen geraken oververzadigd. . Bovendien is iedereen gehaast, veel chauffeurs hebben geen geduld, gedragen zich agressief. Zelfs bij regen is het op piekmomenten één soep. Verder is sneeuw en kou in december niet abnormaal; 25-30 jaar geleden waren op 1 november de chrysanten regelmatig bevroren en lag er soms een wit tapijtje.
 1. Dun laagje sneeuw op verschillende plaatsen in ons land: gladheid veroorzaakt geen grote problemen op de weg
  Play

  Dun laagje sneeuw op verschil­len­de plaatsen in ons land: gladheid veroor­zaakt geen grote problemen op de weg

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vraagt weggebruikers vandaag extra voorzichtig te zijn wanneer ze de weg op gaan. Afgelopen nacht vielen in de provincies Limburg, Antwerpen en in de regio rond Brussel winterse buien. Het KMI waarschuwde met code geel voor gladheid, maar vanochtend waren er geen grote problemen op de weg. “Vanaf 9 uur stijgen de wegdektemperaturen opnieuw, waardoor de kans op gladheid afneemt”, zegt Katrien Kiekens van het AWV. Volg hier live de weer- en verkeerssituatie in alle provincies.
 2. WEERBERICHT. Koude dagen houden aan, nog meer sneeuw in Ardennen

  WEERBE­RICHT. Koude dagen houden aan, nog meer sneeuw in Ardennen

  Op vele plaatsen is het deze middag zonnig, met daarnaast ook wel al lage bewolking over het noorden van het land. Die lage wolken zijn afkomstig uit Nederland en trekken geleidelijk verder naar het zuiden. Over het noordoosten is wat lichte sneeuwval mogelijk. De maxima liggen tussen -4 en 0 graden in de Ardennen, iets boven het vriespunt elders in het oosten, tussen 1 en 3 graden in het centrum en westen en tot 4 graden aan zee.
 3. Nog twee rivieren in Wallonië in alarmfase voor overstromingen

  Nog twee rivieren in Wallonië in alarmfase voor overstro­min­gen

  In Wallonië is voor de Basse Semois en de Vierre dinsdagochtend nog de alarmfase voor overstromingen van kracht. Dat blijkt uit gegevens van de Waalse overheidsdienst SPW. Door de neerslag van de voorbije dagen zijn de peilen en afvoeren op een aantal waterwegen nog steeds verhoogd. Vandaag wordt geen neerslag verwacht, en ook de komende dagen lijkt het overwegend droog te blijven. Hierdoor zullen de peilen en afvoeren, na het bereiken van hun piek, beginnen te dalen, zo meldt Waterinfo.be.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.