Op GBS Ampersand Koninksem in Tongeren genieten de leerlingen van de eerste sneeuw.
Volledig scherm
Op GBS Ampersand Koninksem in Tongeren genieten de leerlingen van de eerste sneeuw. © Mine Dalemans

WEERBE­RICHT. Enkel nog lichte sneeuw verwacht na eerste winterprik, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie

We hebben de eerste winterprik in ons land gehad. Vooral in Wallonië heeft het gesneeuwd en daar blijft de sneeuw ook liggen. In delen van Oost-Vlaanderen en Limburg viel er eveneens sneeuw. In de rest van het land ging het vooral om smeltende sneeuw. Inmiddels is het geleidelijk droog in het westen, terwijl er elders nog wat lichte regen kan vallen en in de Ardennen lichte sneeuw. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

82 reacties

 • nicky vandee

  2 maanden geleden
  Hier in Borgerhout, zelfs geen vlokje, wel lichte regen
 • Werner Van den Broeck

  2 maanden geleden
  Ik vind dit grappig: alle weermannen en -vrouwen zeggen nu in hun weerbericht “de sneeuw van afgelopen nacht viel zoals voorspeld…”. Wat een leugen! Ze gaven gisteren allemaal in hun weerbericht tot zelfs 5cm sneeuw in het centrum van het land! En waar ligt die dan? Conclusie: het was niet zoals voorspeld, ze zaten er weer eens naast en ze willen het weer niet toegeven!
 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  Snel nog de winterbanden geplaatst.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  A white Christmas, weet U nog wat dit is en wat het betekent? Zou dat nog eens kunnen?
 • Sonja VanDeWiele

  2 maanden geleden
  De sneeuw is niet het grote probleem . Vlaanderen is overbevolkt waardoor er veel meer verkeer is dan in Wallonië, onze wegen geraken oververzadigd. . Bovendien is iedereen gehaast, veel chauffeurs hebben geen geduld, gedragen zich agressief. Zelfs bij regen is het op piekmomenten één soep. Verder is sneeuw en kou in december niet abnormaal; 25-30 jaar geleden waren op 1 november de chrysanten regelmatig bevroren en lag er soms een wit tapijtje.