Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

WEERBERICHT. Dag begint zonnig, later kans op lokale buien

Vrijdagmiddag wisselen brede opklaringen af met stapelwolken. Die kunnen vergezeld zijn van enkele lokale buien en dat vooral in het noordwesten en op het reliëf van de Ardennen. Aan de kust, na een eventueel buitje rond de middag, wordt het er zonnig. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden in de Ardennen, rond 19 graden aan de kust en tussen 20 en 22 graden elders. De wind is matig uit zuidwest tot west, aan zee meestal vrij krachtig met rukwinden tot 55 km/uur.

  1. WEERBERICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langetermijnvoorspelling, dus nog even met twee woorden spreken”
    Play
    51

    WEERBE­RICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langeter­mijn­voor­spel­ling, dus nog even met twee woorden spreken”

    Het is genieten van wat verkoeling vandaag, met temperaturen tot 24 graden en mogelijk enkele buien. Dit weekend wordt het volgens het KMI droog en gaan de temperaturen langzaam weer de hoogte in, om volgende week opnieuw richting 30 graden te evolueren. Er bestaat zelfs een kans dat we een hittegolf krijgen, maar volgens onze weerman Frank Duboccage moeten we wel nog even met twee woorden spreken. “Het is een langetermijnvoorspelling, dus we moeten nog even afwachten hoe de weerkaarten verder evolueren”, zegt hij aan HLN.

Wetenschap & Planeet