Een onweersbeeld van begin deze maand in Gent.
Volledig scherm
Een onweersbeeld van begin deze maand in Gent. © Frederik Vollaert

WEERBERICHT. ‘Code geel’ voor onweer in Vlaanderen en Brussel

Het KMI waarschuwt vanaf maandagmiddag in bijna heel Vlaanderen met ‘code geel’ voor onweer. Lokaal kan meer dan 10 l/m² regen vallen op een uur tijd. Bovendien is er ook kans op onweer, hagel, en windstoten tot ongeveer 80 kilometer per uur. Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd. 

1 reactie

 • Eric A Simons

  1 maand geleden
  Triestig zomerweer
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Kan je zelf voorspellen of het al dichtbij is? Welke voorzorgsmaatregelen neem je best in huis? Expert beantwoordt 10 vragen over onweer
  PREMIUM

  Kan je zelf voorspel­len of het al dichtbij is? Welke voorzorgs­maat­re­ge­len neem je best in huis? Expert beant­woordt 10 vragen over onweer

  In de loop van de namiddag komen er vanuit Frankrijk felle onweersbuien opzetten, met lokaal veel regen op korte tijd. Dat meldt het KMI, dat ook code geel voor onweer afkondigde vanaf deze namiddag. Hoe bepaal je of het nog veraf is? Klopt het dat je stekkers in huis beter uittrekt om schade te voorkomen? En wat als je toch in een hevig onweer belandt? Wij vroegen het aan Dieter Poelman, bliksemexpert bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

Wetenschap & Planeet