Getty Images/500px
Volledig scherm
© Getty Images/500px

WEERBERICHT. Bewolkt met regen in het oosten, elders droog en meer zon

In het oosten van het land is het zondag meestal bewolkt, met af en toe regen of een bui. Het westen en het centrum krijgt een droge zondag met meer zon. De maxima schommelen van 18 à 19 graden in de Ardennen tot lokaal 23 graden in het westen van het land. Dat zegt het KMI vandaag.

 1. WEERBERICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langetermijnvoorspelling, dus nog even met twee woorden spreken”
  Play
  51

  WEERBE­RICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langeter­mijn­voor­spel­ling, dus nog even met twee woorden spreken”

  Het is genieten van wat verkoeling vandaag, met temperaturen tot 24 graden en mogelijk enkele buien. Dit weekend wordt het volgens het KMI droog en gaan de temperaturen langzaam weer de hoogte in, om volgende week opnieuw richting 30 graden te evolueren. Er bestaat zelfs een kans dat we een hittegolf krijgen, maar volgens onze weerman Frank Duboccage moeten we wel nog even met twee woorden spreken. “Het is een langetermijnvoorspelling, dus we moeten nog even afwachten hoe de weerkaarten verder evolueren”, zegt hij aan HLN.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.

Wetenschap & Planeet