Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Klaas De Scheirder

WEERBERICHT. Actief koufront trekt door het land met vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien, rest van de week zeer wisselvallig met regen of buien

Een actief koufront trekt maandagnamiddag vanaf de kust door het land. Aan de achterzijde van het koufront bevindt zich onstabiele zeelucht, waarin vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien ontstaan. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met soms intense buien en minima tussen 5 en 11 graden, meldt het KMI.

 1. WEERBERICHT. Vandaag nog grijs, vanaf vrijdag kouder met kans op winterse buien
  Play

  WEERBE­RICHT. Vandaag nog grijs, vanaf vrijdag kouder met kans op winterse buien

  Het blijft vandaag opnieuw grijs op de meeste plaatsen met eventueel enkele opklaringen in de namiddag, vooral dan in het westen en het zuidoosten van het land. In de voormiddag worden wijdverspreide nevel en hardnekkige mist verwacht. In de namiddag kan het zicht wat verbeteren op de meeste plaatsen, met uitzondering van het noorden van het land, meldt het KMI. Vanaf vrijdag zullen de temperaturen ‘s nachts naar verwachting tot net onder het vriespunt dalen en valt mogelijk de eerste winterse neerslag van het seizoen.
 2. WEERBERICHT. Bewolkte dag met kans op buien, temperaturen tot 17 graden

  WEERBE­RICHT. Bewolkte dag met kans op buien, temperatu­ren tot 17 graden

  Vandaag start met brede zonnige perioden en wat hoge bewolking. In de loop van de voormiddag wordt de bewolking dikker vanaf het westen. In de namiddag is het dan wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien aan zee en over de Ardennen. Het wordt vrij zacht met maxima van 12 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden in Vlaanderen. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot het zuidwesten met windstoten rond 50 à 60 km/u. Dat meldt het KMI.