Iris Crampe heeft al wat ervaring hebben met overstromingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Iris Crampe heeft al wat ervaring hebben met overstromingen. © Florian Van Eenoo Photo News

Wateroverlast in het IJzerbekken: “De oude boeren hier weten meer dan tien architecten die in Brussel over onze ruimtelijke ordening beslissen”

De inwoners van het IJzerbekken, in de Westhoek, houden met één oog de buienradar in de gaten, met het andere hun voorraad zandzakjes. De komende dagen wordt nog meer regen verwacht, maar vooral het water dat uit Frankrijk komt, baart zorgen. In Stavele en Roesbrugge begon het deze namiddag opnieuw te regenen en meteen betrokken de gezichten. “Als mijn café onder water komt te staan, is mijn leven eraan.”

24 reacties

 • gilberte Vergaelen

  8 maanden geleden
  Die pipos in Brussel zullen nog enkele "werkgroepen" aanstellen om alles uit te pluizen! I Hier aan zee is water genoeg, maar van ontzilten hebben die slimmerikken nog nooit gehoord! Zou wel wat geld kosten, maar ze zullen het dan wel weer verhalen op de belastingbetaler
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  De kennis zit niet in software en computers maar op de vloer en zal zo blijven
 • Cindy Vanderplas

  1 jaar geleden
  daarom dat er gisteren op het VRT nieuws een nieuw huis werd getoond dat al onder water stond? Waarom mochten die mensen wél in (overduidelijk)overstromingsgebied bouwen?Waarom hebben de lokale besturen dat niet tegen gehouden?
 • Luc De Meyere

  1 jaar geleden
  Ik ben een zoon van een keuterboerke die in de jaren 50 en 60 samen met zijn buur beetje groter keuterboer om de 5 jaar zijn grachten met een scop en spade in een rolbeurt open legde. Daardoor werden de andere dat jaar niet gekuiste grachten , dan als waterafvoerremmers gebruikt.daardoor waren er geen overstromingen. Alle welweters over kuisen van grachten zouden beter zwijgen. Het water moet zo lang mogelijk in de grachten blijven, vooral voor vertraging en infiltreren in bodem.
 • Frans Faes

  1 jaar geleden
  Zoals in alles weet Brussel het best.