Wateroverlast aan het Berchem Station in Antwerpen.
Volledig scherm
Wateroverlast aan het Berchem Station in Antwerpen. © rv

Wateroverlast door onweersbuien in West-Vlaanderen en Antwerpen: vooral straten afgesloten

We begonnen de dag nog vrij zonnig en droog, maar later op de dag waren er verspreide onweersbuien over het hele land. Het KMI heeft daarom vandaag code oranje afgekondigd. Onder meer in de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen was er wateroverlast.

20 reacties

 • Wilfried Verhulst

  2 jaar geleden
  In Wezemaal ook goed geregend en buiten het feit dat we onze BBQ binnen hebben moeten voortzetten, ben ik uiterst tevreden met deze zondvloed . Plantjes hebben veel drinken gehad en regenputten zijn zo goed als terug vol .
 • Ludovic De Beuckeleer

  2 jaar geleden
  het water deed wat er eerder had moeten gebeuren , Antwerpen afgesloten in plaats van de ganse provincie.
 • Charel De Kromhe

  2 jaar geleden
  Problemen in Antwerpen slepen al jaren aan.Bij elke fikse bui staat de baan onder het treinstation van Berchem onder water.
 • raoul dirckx

  2 jaar geleden
  De overheid doet niets dan studies maken , aquafin subsidieren, de meest gekke voorzieningen opleggen die niets uithalen omdat het rioolsysteem al 50 jaar niet functioneert door onkunde en corruptie bij de aanleg.
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Het was nog niet genoeg dat de de stranden en terrassen goed leeg waren, de plensbuien deden er nog een schepje bovenop. Nadien waren de dijken en stranden zo leeg als in de winter. Wat een catastrofe hebben wij de horeca aangedaan? Het seizoen moeten ze nu goed maken in de zomerse nadagen. Nu moeten die virologen en federale politie daar weg blijven en zich niet meer moeien.
 1. WEERBERICHT. Vrijdag code geel wegens regen en onweer, nummer 1772 geactiveerd
  Play

  WEERBE­RICHT. Vrijdag code geel wegens regen en onweer, nummer 1772 geacti­veerd

  Het is donderdagmiddag overwegend zonnig en warm met maxima van 25 graden in de Hoge Venen tot 29 of 30 graden in de Kempen. Uit de stapelwolken kunnen lokaal enkele buien vallen, eventueel vergezeld van onweer. Deze kans is het grootst in de kuststreek en het noordwesten van het land. Voor morgen heeft het KMI code geel voor regen en onweer afgekondigd. Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?

Wetenschap & Planeet