REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Warmste 8 november ooit: 18,5 graden

Het is vandaag de warmste 8 november sinds het begin van de temperatuurmetingen in België. Dat heeft KMI-weerman David Dehenauw gemeld op Twitter.

1 reactie

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  9 maanden geleden
  Laat die 2 november 1899 maar vallen. Metingen van voor 1915 zijn niet betrouwbaar.
 1. Onze expert over voorspelde nieuwe regenval dit weekend terwijl wachtbekkens vol zitten: "Waakzaamheid geboden”
  Play

  Onze expert over voorspelde nieuwe regenval dit weekend terwijl wachtbek­kens vol zitten: "Waakzaam­heid geboden”

  We hebben nog tot vrijdag rustig en mooi weer te goed, maar vanaf het weekend zijn er opnieuw buien op komst. Dat baart zorgen met in het achterhoofd de voorbije zondvloed, die de wachtbekkens op vele plaatsen deed vollopen. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zegt dat “waakzaamheid geboden is”, maar verwacht geen zware regenval met desastreuze gevolgen zoals vorige week.
 2. Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederlandse snelweg volledig versperd

  Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederland­se snelweg volledig versperd

  In Bilzen en vooral in Riemst kwamen gisterenavond verschillende straten blank te staan door de hevige regenval. Bij de brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg liepen veertig meldingen binnen. In Limburg vindt deze ochtend overleg plaats met gouverneur Jos Lantmeeters, aangezien het risico op overstroming nog groot is. Veel wateroverlast was er gisterenavond ook in verschillende delen van Nederlands-Limburg, zo verdween de A79 ter hoogte van Heerlen volledig onder water, aldus een woordvoerder van de politie.

Wetenschap & Planeet