Volledig scherm
© Photonews

Warm en zonovergoten weekend: tot 29 graden

Vanmiddag is het gedeeltelijk bewolkt. Tijdelijk kan er soms meer bewolking voorkomen maar het blijft droog. De maxima schommelen tussen 18 graden op de Hoge Venen en 24 graden elders. De wind is zwak uit westzuidwest in het uiterste zuiden van het land. Elders is de wind meestal matig. Dat meldt het KMI.

 1. Onstuimige zondag: code geel wegens hevige wind en soms fikse buien, noodnummer 1722 geactiveerd
  HET WEER

  Onstuimige zondag: code geel wegens hevige wind en soms fikse buien, noodnummer 1722 geacti­veerd

  Het KMI heeft voor zondag vanaf de middag code geel afgekondigd voor het weer in Vlaanderen en Brussel. De meteorologische dienst waarschuwt voor hevige rukwinden tot 70 kilometer per uur, of meer tijdens een fikse bui. Plaatselijk is een donderslag niet uitgesloten. Ook maandag blijft code geel van kracht. Het KMI waarschuwt dan voor stevige buien met kans op onweer, eventueel met hagel en rukwinden.
 2. Tornado aan de grond eerder deze middag in Ekeren
  Play

  Tornado aan de grond eerder deze middag in Ekeren

  Deze namiddag heeft een kort en krachtig onweer boven de provincie Antwerpen gezorgd voor imposante wolkenformaties. In Ekeren werden zelfs bovenstaande beelden gemaakt waarbij we duidelijk een trechter naar het aardoppervlak zien gaan. Volgens de gespecialiseerde weerdienst NoodweerBenelux gaat het hier om een zogenaamde “supercell”. Deze buien gaan vaak gepaard met felle windstoten, hagel en overvloedig veel regen. In zeldzame gevallen ontstaat zelfs een windhoos zoals op de beelden duidelijk te herkennen valt.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Wetenschap & Planeet