Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”

De tol na de doortocht van orkaan Ian in Florida lijkt bijzonder zwaar. De storm heeft zeker acht levens geëist en de autoriteiten vrezen dat de dodentol nog zal oplopen. President Joe Biden vreest dat Ian de dodelijkste orkaan kan zijn in de geschiedenis van Florida. “De aantallen zijn onduidelijk, maar we horen de eerste berichten die mogelijk wijzen op een aanzienlijk verlies aan mensenlevens”, klinkt het. “Sommige steden zijn echt verwoest”, stelt gouverneur Ron DeSantis.

12 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Ja , de opwarming van de aarde toonde dit jaar wat de gevolgen zijn wereldwijd . We doen gewoon verder en het mag blijkbaar nog altijd een beetje erger worden ? Ninja Niemand ligt er wakker , we hebben ergere zorgen .
 • mike willems

  2 maanden geleden
  Als het water meters hoog staat hebben de verdeelkabines voor de ondergrondse leidingen ook geen kans te overleven. Ze weten in welke regio ze leven en welke ze kunnen verwachten
 • Etienne Goedertier

  2 maanden geleden
  Heb er 5 meegemaakt toen ik in Cuba en México woonde: je kan er maar weinig tegen doen, behalve binnen te blijven en het veilig houden...Sterkte Florida!
 • DANIEL DEGRYSE

  2 maanden geleden
  Mensen kunnen beschutting zoeken, maar dieren?
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Aan de winden kan je niks doen,, voor de waterverdediging zou men te rade moeten gaan bij de Nederlanders, zij zijn het die als sinds jaar en dag wereldkampioen zijn in waterbeheersing. Heeft men trouwens gedaan in New Orleans nadat die getroffen werd door orkaan Katrina.
 1. WEERBERICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig
  Play

  WEERBE­RICHT. Eerst droog weer, nadien bewolkt met lokale buien en soms vrij krachtige wind. Volgende dagen meestal zonnig

  Woensdag is het eerst in vele streken droog met brede opklaringen, maar over het zuidoosten blijft het aanvankelijk nog zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de kuststreek vallen er meer buien en is een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 14 à 15 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige tot lokaal soms vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 60 km/u. Aan zee kan de wind af en toe krachtig worden. Dat meldt het KMI.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.