Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit

WeernieuwsVandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg. 

9 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Vroeger vroor het meestal op 1 november.
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Dank u voor deze wetenschappelijke uitleg, die ongetwijfeld juist is. Maar is dit allemaal toeval? Duidelijk niet, gezien de uitleg hierboven. Als de natuur zoveel visie en vernuft vertoont, heeft die natuur dan een eigen persoonlijkheid die zelfstandig handelt? Is dat allemaal het gevolg van de big bang? Is de Evolutie zo vriendelijk om ons met deze special effects te plezieren?
 • Carin Desmet

  1 maand geleden
  De machthebbers en politiekers pluimen ons op elec gas en taksen maar gelukkig heeft de natuur ons mooie dagen dat we minder verwarming en elec verbruiken.
 • Franky Malfliet

  1 maand geleden
  Komende dagen. 1 dag en gedaan
 • roger boons

  1 maand geleden
  is helemaal niet de eerste keer hoor zelfs in november meegemaakt dat het 20 graden was .
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.

Wetenschap & Planeet