twitter
Volledig scherm
© twitter

Vulkaan op Sumatra barst uit

De vulkaan Marapi op het Indonesische eiland Sumatra is uitgebarsten. Dat gebeurde nadat al enkele dagen hogere activiteit was geregistreerd bij de berg. Volgens de autoriteiten is er geen gevaar voor de bevolking.

2 reacties

 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Frank,als de assen hoog genoeg reiken tot in de stratosfeer,zorgt dit net voor afkoeling zoals destijds de mount helens en Pinatubo. CO-2 uitstoot is een lachertje in vergelijking met wat mens uitstoot door productieprocessen en verbranden van bossen,fossiele brandstoffen e.d.
 • Frank Boghe

  3 jaar geleden
  naar het schijnt stoten vulkanen gezamelijk meer CO2 uit dan de mens
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Hier en daar viel deze ochtend natte sneeuw: “Uiterst zeldzaam in mei”

  Hier en daar viel deze ochtend natte sneeuw: “Uiterst zeldzaam in mei”

  Vrijdagochtend viel hier en daar een dun laagje natte sneeuw. Volgens NoodweerBenelux was dat vooral in de provincie Antwerpen tegen de Nederlandse grens en in de Nederlandse provincie Brabant. Weersite weer.nl noemt het een “uiterst zeldzaam fenomeen in de maand mei”. "De warmte is in aantocht, maar vanochtend viel eerst op diverse plaatsen nog een laatste beetje natte sneeuw uit een gebied met buien dat over de zuidelijke helft van Nederland naar het oosten trok", aldus een woordvoerder.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

Wetenschap & Planeet