Shutterstock / Rawpixel.com
Volledig scherm
© Shutterstock / Rawpixel.com

Vorige maand was op twee na warmste januari ooit in Europa

Januari 2023 was de op twee na warmste januarimaand ooit in Europa. Dat tonen de nieuwste gegevens van de Copernicus Climate Change Service (C3S) aan, een programma van het Europese aardobservatieprogramma Copernicus.

  1. KMI waarschuwt met code geel voor winterse buien en gladheid morgen: “Tijdens de ochtendspits kan er een paar centimeter sneeuw vallen"

    KMI waarschuwt met code geel voor winterse buien en gladheid morgen: “Tijdens de ochtend­spits kan er een paar centimeter sneeuw vallen"

    Door koude arctische lucht verhoogt de kans op sneeuw en de vorming van ijsplekken in de loop van de nacht. Vannacht en morgenvroeg trekt het front vanaf Frankrijk opnieuw over ons land met de nodige winterse neerslag. In het noorden kan tot 2 centimeter sneeuw vallen, in het zuiden tot wel 5 centimeter. Het KMI waarschuwt voor gladheid en kondigt code geel af voor heel het land gedurende de hele dag. In het zuiden geldt zelfs code oranje voor gladheid en code geel voor regen. Ook donderdagochtend pas je best nog op voor gladde wegen, vertelt David Dehenauw in VTM Nieuws.
  1. WEERBERICHT. Oppassen voor sneeuwval en gladde wegen: code geel en oranje van kracht

    WEERBE­RICHT. Oppassen voor sneeuwval en gladde wegen: code geel en oranje van kracht

    De neerslagzone die vannacht ons land is binnengetrokken via de Franse grens zorgt ook deze voormiddag nog voor de nodige (winterse neerslag). Op heel wat plaatsen in Vlaanderen en levert mooie beelden op.In het zuiden van het land, waar men neerslagtotalen tot 60 l/m² verwacht, geldt code geel voor regen. Door de sneeuwval en ijsplekken geldt er code geel voor gladheid, behalve in de provincies Luik, Namen en Luxemburg waar code oranje is afgekondigd. Deze winterse situatie duurt nog tot donderdagochtend.