Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © © Bart Leye

Vorig weekend nog sneeuw, vandaag zacht en zonnig met temperaturen tot 17 graden

Lag het vorige weekend nog een sneeuwtapijt in vele Belgische tuinen, dit weekend doet eerder aan een ontluikende lente denken: de zon is van de partij en het kwik stijgt op sommige plekken zelfs tot 17 graden, zo meldt het KMI.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Opgepast voor ijsplekken door aangevroren smeltwater op onze wegen
  7

  Opgepast voor ijsplekken door aangevro­ren smeltwater op onze wegen

  Het is oppassen geblazen vanochtend op onze wegen. Het smeltwater kan weer aanvriezen waardoor er gevaarlijke ijsplekken ontstaan. Vannacht was het erg druk voor de strooidiensten, weet Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Er is zo’n 3.600 ton strooizout gebruikt.” In Brussel blijken de coronamaatregelen de werkzaamheid van het strooizout te beïnvloeden, volgens Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Lees alles over het winterweer in dit dossier.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Wetenschap & Planeet