Westende / Ardennen
Volledig scherm
PREMIUM
Westende / Ardennen © Kevin Faingnaert

Voorspelde warmtegolf laat zich voelen in toeristische sector: “Reservaties stromen vlot binnen”

Vanaf zaterdag tot het eind van de komende week krijgen we heel mooi nazomers weer, met begin volgende week temperaturen rond de dertig graden. Hoewel we in 2016 in dezelfde periode vergelijkbare temperaturen kregen, kan de komende week een record sneuvelen. Wie kan, knijpt er nog gauw even tussenuit. Tijdig boeken voor een verblijf in eigen land, is de boodschap.

 1. "Verzekeraars weigeren vaak dekking in coronatijden": experts vertellen waarop je moet letten wanneer je een vakantiewoning boekt
  PREMIUM

  "Verzeke­raars weigeren vaak dekking in coronatij­den": experts vertellen waarop je moet letten wanneer je een vakantiewo­ning boekt

  Verhuurders van vakantiewoningen merken nu al een piek in het aantal boekingen voor de herfst- en kerstvakantie, en zelfs voor volgende zomer. Dat gebeurt hoe langer hoe meer online. Online boeken kan wel wat risico’s met zich meebrengen: een zwembad dat er niet blijkt te zijn, vuile of zelfs beschadigde kamers,... Simon November van Test Aankoop en advocaat Bart Van den Brande leggen uit hoe je op een veilige manier je droomvakantie kan plannen en wat je moet doen als het fout gaat.
 2. Minder zacht vandaag, minder wind, meer kans op fel onweer

  Minder zacht vandaag, minder wind, meer kans op fel onweer

  Vandaag worden vooral over de zuidoostelijke landshelft perioden van regen of buien verwacht. In de namiddag dringt de regen tijdelijk door tot het centrum van het land en kan een intensere bui gepaard gaan met een donderslag. In het westen is het droog en wisselend bewolkt. Er staat een matige wind uit zuid tot zuidwest met windstoten rond 50 km/u. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 14 à 15 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in het noordoosten van het land. Dat meldt het KMI.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”

Wetenschap & Planeet