Westende / Ardennen
Volledig scherm
PREMIUM
Westende / Ardennen © Kevin Faingnaert

Voorspelde warmtegolf laat zich voelen in toeristische sector: “Reservaties stromen vlot binnen”

Vanaf zaterdag tot het eind van de komende week krijgen we heel mooi nazomers weer, met begin volgende week temperaturen rond de dertig graden. Hoewel we in 2016 in dezelfde periode vergelijkbare temperaturen kregen, kan de komende week een record sneuvelen. Wie kan, knijpt er nog gauw even tussenuit. Tijdig boeken voor een verblijf in eigen land, is de boodschap.

1 reactie

 • Kris Boydens

  6 maanden geleden
  Om maar te zeggen dat het in Belgie zeker niet slecht is. Wij hebben onze B&B in het buitenland welgeteld 1 maand aan halve capaciteit kunnen open doen. Seizoen is al terug dood gevallen en toerisme zo goed als onbestaande. Niet eens genoeg verdiend om winter door te komen.
 1. Winterweer blijft voor drukte zorgen bij pechverhelpingsdiensten: gisteren meer dan 4.000 oproepen
  2

  Winterweer blijft voor drukte zorgen bij pechverhel­pings­dien­sten: gisteren meer dan 4.000 oproepen

  Het winterweer blijft voor extra werk zorgen bij pechverhelpers. Dinsdag was voor VAB met meer dan 4.000 oproepen op één dag zelfs de drukste dag in twee jaar, zegt woordvoerster Joni Junes. Woensdag is traditioneel iets rustiger, maar het was ook nu opvallend drukker dan op een gemiddelde woensdag. "De drukte kwam iets later op gang, maar vanaf 8.30 uur zijn er weer meer dan dubbel zoveel oproepen als normaal", aldus Junes.
 2. "Verzekeraars weigeren vaak dekking in coronatijden": experts vertellen waarop je moet letten wanneer je een vakantiewoning boekt
  PREMIUM

  "Verzeke­raars weigeren vaak dekking in coronatij­den": experts vertellen waarop je moet letten wanneer je een vakantiewo­ning boekt

  Verhuurders van vakantiewoningen merken nu al een piek in het aantal boekingen voor de herfst- en kerstvakantie, en zelfs voor volgende zomer. Dat gebeurt hoe langer hoe meer online. Online boeken kan wel wat risico’s met zich meebrengen: een zwembad dat er niet blijkt te zijn, vuile of zelfs beschadigde kamers,... Simon November van Test Aankoop en advocaat Bart Van den Brande leggen uit hoe je op een veilige manier je droomvakantie kan plannen en wat je moet doen als het fout gaat.
 3. Tegen alle adviezen in trokken 3 miljoen Belgen toch naar het buitenland: "Het leek alsof iederéén in Frankrijk zat”
  PREMIUM

  Tegen alle adviezen in trokken 3 miljoen Belgen toch naar het buitenland: "Het leek alsof iederéén in Frankrijk zat”

  In juli en augustus zijn 3 miljoen Belgen in het buitenland op reis geweest. Dat is ruim een derde minder dan de 4,8 miljoen in de zomervakantie van vorig jaar, maar meer dan bij de start van de zomer werd verwacht. Toch jubelt de reissector niet, want Belgen boekten zelden via een reisbureau. Zo liep de sector dit jaar al 4,4 miljard euro aan omzet mis. Als die tendens zich voortzet, klopt de sector eind dit jaar af op een omzet van amper 0,9 miljard euro, terwijl dat vorig jaar nog 7,3 miljard was. “Amper een tiende van onze meerdaagse busreizen naar het buitenland is deze zomer doorgegaan. En dan nog met een lage bezetting van hooguit 25%”, zucht Lydie Ghyselinck (67), zaakvoerster van een autocarbedrijf in Oudenaarde.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

Wetenschap & Planeet