Volledig scherm
© AFP

Verschillende luchthavens in NY opnieuw geopend

UpdateDe luchthaven John F. Kennedy in New York, die was gesloten in verband met de storm Sandy, wordt vandaag weer geopend voor een beperkt aantal vluchten. Hetzelfde geldt voor het vliegveld Newark in New Jersey, op enkele tientallen kilometers van New York. Dat heeft de havenautoriteit van New York en New Jersey bekendgemaakt.

 1. Waar gaat het vandaag sneeuwen? “Vooral in het westen en zuidwesten van het land”
  Play
  Weernieuws

  Waar gaat het vandaag sneeuwen? “Vooral in het westen en zuidwesten van het land”

  Na de sneeuwval van afgelopen dagen in de Ardennen is het vandaag mogelijk dat het ook in Vlaanderen hier en daar gaat sneeuwen. Een deel van Vlaanderen zou vandaag al kunnen ontwaken onder een wit laagje. Doorheen de dag blijft een winterse neerslagzone, die dan nog verder aan activiteit wint, boven ons land slepen. Ze verplaatst zich maar langzaam naar het zuiden. Het traject van de storing is nog onzeker, maar ook in de lager gelegen gebieden kan er lokaal soms sneeuw vallen.
 2. Superstorm Sandy treft New York en VS nog erger dan gevreesd
  Update

  Superstorm Sandy treft New York en VS nog erger dan gevreesd

  De storm Sandy heeft de oostkust van de VS en New York hard getroffen met recordoverstromingen, massale stroomuitvallen en helaas ook heel wat doden. Officieel zijn er al minstens 13 doden (onder wie minstens twee kinderen) gevallen door Sandy, maar er wordt gevreesd dat de dodentol nog een stuk hoger zal oplopen. In de Canadese stad Toronto werd een vrouw dodelijk getroffen door brokstukken van de verkeerssignalisatie boven de weg. Door een nog hoger waterpeil en enorme windkracht heeft de superstorm nog een stuk harder toegeslagen dan gevreesd. Laaggelegen delen van stadsdeel Manhattan zijn onder water gelopen en stroomuitvallen hullen gebieden in duisternis. In totaal zouden in Manhattan zeker 250.000 mensen zonder stroom zitten, in heel het land meer dan 5 miljoen Amerikanen. Metrostations, Ground Zero, tunnels en zelfs Wall Street zijn overstroomd. De metro zou zelfs een week kunnen gesloten blijven.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt

Wetenschap & Planeet