Vanmorgen nog code geel met kans op intense buien in oosten en centrum: daarna wordt het beter

De dag start vandaag bewolkt met kans op hevige (onweers)buien in Brussel, Vlaams-Brabant en Limburg. Tijdens die buien kan meer dan 10 millimeter regen vallen. In de voormiddag geldt daar code geel, zo meldt het KMI. Vanaf vanmiddag wordt het beter.

 1. Zachte maar grijze en regenachtige dag, daarna opnieuw kouder
  Weernieuws

  Zachte maar grijze en regenachti­ge dag, daarna opnieuw kouder

  We krijgen dinsdag een grijze en regenachtige dag, met maxima die schommelen tussen 5 en 11 graden. Dat meldt het KMI. In de Ardennen moet men rekening houden met slechte zichtbaarheden boven het smeltende sneeuwdek. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee uit westelijke richtingen. De rukwinden kunnen oplopen tot 60 km per uur. Ook woensdag begint nog eerder zacht, daarna wordt het kouder.
 2. Kan je zelf voorspellen of het al dichtbij is? Welke voorzorgsmaatregelen neem je best in huis? Expert beantwoordt 10 vragen over onweer
  PREMIUM

  Kan je zelf voorspel­len of het al dichtbij is? Welke voorzorgs­maat­re­ge­len neem je best in huis? Expert beant­woordt 10 vragen over onweer

  In de loop van de namiddag komen er vanuit Frankrijk felle onweersbuien opzetten, met lokaal veel regen op korte tijd. Dat meldt het KMI, dat ook code geel voor onweer afkondigde vanaf deze namiddag. Hoe bepaal je of het nog veraf is? Klopt het dat je stekkers in huis beter uittrekt om schade te voorkomen? En wat als je toch in een hevig onweer belandt? Wij vroegen het aan Dieter Poelman, bliksemexpert bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).
 1. Greenpeace blaast 50 kaarsjes uit: “Greenpeace heeft een gezicht als Greta nodig”
  PREMIUM

  Greenpeace blaast 50 kaarsjes uit: “Greenpeace heeft een gezicht als Greta nodig”

  Vandaag blaast Greenpeace exact 50 kaarsjes uit, maar dat zal toch met een stokkende adem gebeuren. Net nu het klimaatprobleem alomtegenwoordig is, lijkt de klimaatorganisatie zelf wat weggedeemsterd. Waar is de tijd dat elke tiener hier rondliep met ‘This body is in danger’ of ‘No time to waste’ op de borst? “Greenpeace is intussen zelf een deel van het establishment geworden en kan een verjongingskuur best gebruiken", meent imagospecialist Fons Van Dyck (VUB).
 2. Natte start, daarna droog met zon, behalve in de Ardennen

  Natte start, daarna droog met zon, behalve in de Ardennen

  Het KMI verwacht vandaag eerst perioden van lichte regen of motregen. Over het noordwesten wordt het in de voormiddag echter vrij snel droog en verschijnen er rond de middag opklaringen met wat zon. In de loop van de namiddag volgt ook verder landinwaarts droog weer met opklaringen, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het overwegend zwaarbewolkt met steeds kans op wat lichte neerslag en plaatselijke mistbanken. Het wordt zachter met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 11 graden in Vlaanderen.

Wetenschap & Planeet