Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Vandaag voor eerste keer ooit code rood voor hitte: “Breng jezelf en anderen in veiligheid”

Met temperaturen die de komende dagen naar 39 graden klimmen, kondigde het KMI om middernacht code rood voor de hitte af. Het is de allereerste keer dat die code wordt uitgeroepen in ons land. Maar wat betekent dat nu precies? 

133 reacties

 • Jozef Danyi

  2 jaar geleden
  Airco meteen aanzetten of niet heeft niets te maken met meer of minder batterij consumptie! Airco of R143a (koelmiddel) wordt doorgepompt door de compressor naar de condensor, filterdroger, tev, verdamper.. wat pakt de stroom van de batterij? De compressor. Het maakt niet uit of je meteen airco aanzet of niet. Het maakt ook niet uit hoeveel graden je insteld. Als je op laagste graad zet dan is de chauffageaggregaat uit, zet je op 25 of eer graden, dan zal de chauffageaggregaat aanslaan.
 • Lucynda van der Does

  2 jaar geleden
  Rijd maar eens 4 en half uur in een bus waar de temperatuur schommelt tussen de 39 en 40 graden. Van half 3 tot half 7 dacht ik dat ik zou smelten van ellende.
 • Oliver Williams

  2 jaar geleden
  Wat zijn we als mens toch een zwak ras geworden... 2 weken +35, ok, maar dit. Beetje gezond verstand en goed zorgen voor naasten, we overleven het wel.
 • Tamara Desmet

  2 jaar geleden
  Ik heb nog 4 weken te gaan in mijn zwangerschap dus voor mij is het best wel heel lastig met die hitte..
 • Griet Maes

  2 jaar geleden
  Niet overdrijven hè. Gewoon ramen en deuren gesloten houden overdag en zonder airco is het hier binnen nog altijd niet warmer dan 25°. Dat overleven we nog net hoor ;)

Wetenschap & Planeet