Shutterstock / Ivanova N
Volledig scherm
© Shutterstock / Ivanova N

Vandaag droog en vrij zonnig, maar vanaf morgen stijgt de kans op regen

HET WEERHet blijft vanmiddag vrij zonnig en warm met maxima tot 24 graden. Zondagavond en -nacht neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en stijgt de kans op buien, lokaal mogelijk met een onweer, meldt het KMI.

 1. WEERBERICHT. Vrijdag code geel wegens regen en onweer, nummer 1772 geactiveerd
  Play

  WEERBE­RICHT. Vrijdag code geel wegens regen en onweer, nummer 1772 geacti­veerd

  Het is donderdagmiddag overwegend zonnig en warm met maxima van 25 graden in de Hoge Venen tot 29 of 30 graden in de Kempen. Uit de stapelwolken kunnen lokaal enkele buien vallen, eventueel vergezeld van onweer. Deze kans is het grootst in de kuststreek en het noordwesten van het land. Voor morgen heeft het KMI code geel voor regen en onweer afgekondigd. Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.

Wetenschap & Planeet