Shutterstock / Ivanova N
Volledig scherm
© Shutterstock / Ivanova N

Vandaag droog en vrij zonnig, maar vanaf morgen stijgt de kans op regen

HET WEERHet blijft vanmiddag vrij zonnig en warm met maxima tot 24 graden. Zondagavond en -nacht neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en stijgt de kans op buien, lokaal mogelijk met een onweer, meldt het KMI.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Franse hulpdiensten hebben handen vol door stormachtig weer, nummer 1722 geactiveerd voor mogelijke storm- of waterschade in Wallonië

  Franse hulpdien­sten hebben handen vol door stormach­tig weer, nummer 1722 geacti­veerd voor mogelijke storm- of waterscha­de in Wallonië

  De Franse hulpdiensten hebben de voorbije uren de handen vol gehad doordat de kust aan de Atlantische Oceaan geteisterd werd door stormachtig weer. Meer naar het noorden toe, in Normandië, kwam een kitesurfer om het leven die verrast werd door een windvlaag. In ons land wordt het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, geactiveerd wegens risico op storm- of waterschade. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken zondag. Dat risico is er voornamelijk in Wallonië.

Wetenschap & Planeet