Leden van de Filipijnse kustwacht dragen een kind aan boord van een boot waarmee inwoners van de provincie Camarines Sur naar veiligere oorden worden gebracht.
Volledig scherm
Leden van de Filipijnse kustwacht dragen een kind aan boord van een boot waarmee inwoners van de provincie Camarines Sur naar veiligere oorden worden gebracht. © AP

Tyfoon Goni gaat met 225 km/u aan land op Filipijnen: miljoen mensen geëvacueerd

UPDATEDe tyfoon Goni is zondag aan land gegaan op de Filipijnen met windsnelheden van 225 kilometer per uur. De tyfoon is daarmee de tot nu toe zwaarste storm van het jaar. In het gebied werden eerder al zo’n miljoen mensen geëvacueerd. De overheid verwacht “catastrofale toestanden” bij de doortocht van de tyfoon. Goni won de voorbije uren nog aan kracht. Hij bereikte in de loop van zondagnacht 4.50 uur lokale tijd het eiland Catanduanes. 

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

Wetenschap & Planeet