Tweede tornado op korte tijd raast over België: “Uitzonderlijk, maar ook weer niet”

Ook het zuiden van ons land werd zondag getroffen door noodweer. In de gemeente Houffalize in de provincie Luxemburg werd een boerderij vernield door een voorbijrazende minitornado, ruim een week nadat zo’n zeldzaam weerfenomeen al een spoor van vernieling trok in het Naamse Beauraing. “Dat we in België twee keer op korte tijd een tornado waarnemen, is uitzonderlijk, maar eigenlijk ook niet", legt wetenschapsexpert Martijn Peters uit. 

  1. Schade blijkt nog groter na doortocht kleine tornado in Beauraing: “Daken weggerukt, vensters weggeblazen... het is een catastrofe”
    Play

    Schade blijkt nog groter na doortocht kleine tornado in Beauraing: “Daken weggerukt, vensters weggebla­zen... het is een catastrofe”

    In Beauraing in de provincie Namen wordt de schade opgemeten na de doortocht van een kleine tornado gisteravond. Burgemeester Marc Lejeune spreekt over een catastrofe voor zijn stad. De burgemeester trok vandaag met politie, brandweer en verzekeraars langs de getroffen inwoners. Vannacht was sprake van een zeventiental gewonden en een vijftigtal gebouwen die schade opliepen. De schade blijkt evenwel nog groter dan gedacht.

Wetenschap & Planeet