Tropisch warm met temperaturen tot 33 graden: morgen en vrijdag grootste kans op onweer

WeernieuwsWoensdag wordt het zonnig met in de loop van de dag wat meer wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog, maar tegen de avond is een warmteonweer niet uitgesloten. Het wordt erg warm met temperaturen boven de tropische grens van 30 graden. Dat meldt het KMI. Weerman David Dehenauw zegt dat donderdag en vrijdag de kans het grootst is op onweer.

17 reacties

 • Marco Maerten

  2 maanden geleden
  Kirsten,dat wetenschap nooit uw sterkste kant is,weet ik al. Maar beweren dat warmte zoals deze virussen verdwijnen? Brazilie en ook het hete Indische regio's hebben ook zwaar af te rekenen met verspreiding van virussen. En intussen ook al eens aan een klimaatcursus gedacht?
 • Kirsten Hershe

  2 maanden geleden
  Van stinkende lijfgeuren kan u momenteel geen last noch hinder ondervinden want u loopt nl gemuilkorfd @ken goeste. Voor mij maakt de warmte geen verschil, ik geniet van ieder seizoen met volle teugen. En momenteel is er geen enkele reden om de maatregelen nog langer dan één enkele seconde aan te houden. Door en vanwege de hitte verdwijnt ieder virus als sneeuw voor de zon. Dus vanaf morgen iedereen maskerloos en pak mekaar maar eens tegoei vast. Hoe meer zielen des te meer vreugde.
 • Peter Van Dam

  2 maanden geleden
  De warmte doet goed aan mijn spieren. Voor anderen zal dat dan weer teveel van het goeie zijn. Anderen hebben liever de winter. En dat kan. Maar stop met zagen en klagen als het een paar dagen niet "uw weer" is. De Vlaming denkt echt dat de hele kosmos naar zijn pijpen danst soms.
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  Geef mij maar 22 graden en af en toe een malse regenbui.
 • Norbert Corten

  2 maanden geleden
  Het weer zal altijd voor de een te warm voor de ander juist goed zijn. Zagen zoveel je wilt zal er niet veel aan veranderen. Het is wat het is.
 1. Kan je zelf voorspellen of het al dichtbij is? Welke voorzorgsmaatregelen neem je best in huis? Expert beantwoordt 10 vragen over onweer
  PREMIUM

  Kan je zelf voorspel­len of het al dichtbij is? Welke voorzorgs­maat­re­ge­len neem je best in huis? Expert beant­woordt 10 vragen over onweer

  In de loop van de namiddag komen er vanuit Frankrijk felle onweersbuien opzetten, met lokaal zeer veel regen op korte tijd. Dat meldt het KMI, dat ook code oranje voor onweer afkondigde vanaf vrijdagnamiddag. Hoe bepaal je of het nog veraf is? Klopt het dat je stekkers in huis beter uittrekt om schade te voorkomen? En wat als je toch in een hevig onweer belandt? Wij vroegen het aan Dieter Poelman, bliksemexpert bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

Wetenschap & Planeet