Hevige sneeuwval in Pajares (Asturië)
Volledig scherm
Hevige sneeuwval in Pajares (Asturië) © EPA

Tot een meter sneeuw in Noord-Spanje en nog meer op komst

Het noorden van Spanje heeft afgelopen weekend een dikke laag winterse neerslag over zich heen gekregen. In en rond dorpen in de noordelijke bergketen Picos de Europa is tot een meter sneeuw naar beneden gedwarreld.

6 reacties

 • jos meurrens

  2 weken geleden
  Niet alleen in het noorden. Ook in en rond Madrid ligt enorm veel sneeuw. De verwachting in de komende dagen is aanvriezende regen , ijsvorming. Een dikke laag sneeuw moet je eerst ruimen , en niet alleen in het buitenland, ook in BE, en ook daarna wordt er zout gestrooid, ook in Spanje @Patrick Verbelen.Rond de Pyrineën is men dat gewoon , maar niet in Madrid en omstreken@Anita Boerjan, Madrid heeft dat in de laatste 50 jaar niet meegemaakt. Spanje heeft nu eenmaal vele bergketens.
 • Patrick Verbelen

  2 weken geleden
  Kijk, daar word de sneeuw effectief geruimd en hier 3 korrels zout op de weg.
 • Anita Boerjan

  2 weken geleden
  Die mensen zijn dit gewoon in die regio's, voor sommigen blijft het een wereldwonder.
 • Elfride Van Overloop

  2 weken geleden
  Inderdaad, Jean-Pierre Rejek, dat wordt ons toch wijsgemaakt ? Ik weet echter welke belangen die kinderen die het onderwijs elke donderdag kwamen stilleggen hebben bij hun klimaatactivistengedrag. Ik weet eveneens dat door het misbruik van de bronnen van de Aarde, er eigenaardige klimatologische verschijnselen optreden. De trend zet zich echter op natuurlijke wijze voort, bewezen door verschillende (andere) wetenschappers, niet behorend tot "de club". Binnenkort: Een nieuwe little ice age.
 • jean-pierre rejek

  3 weken geleden
  De aarde was toch aan het opwarmen volgens de groenen klimaat activisten hé.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Waar gaat het vandaag sneeuwen? “Vooral in het westen en zuidwesten van het land”
  Play
  Weernieuws

  Waar gaat het vandaag sneeuwen? “Vooral in het westen en zuidwesten van het land”

  Na de sneeuwval van afgelopen dagen in de Ardennen is het vandaag mogelijk dat het ook in Vlaanderen hier en daar gaat sneeuwen. Een deel van Vlaanderen zou vandaag al kunnen ontwaken onder een wit laagje. Doorheen de dag blijft een winterse neerslagzone, die dan nog verder aan activiteit wint, boven ons land slepen. Ze verplaatst zich maar langzaam naar het zuiden. Het traject van de storing is nog onzeker, maar ook in de lager gelegen gebieden kan er lokaal soms sneeuw vallen.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Wetenschap & Planeet