AFP
Volledig scherm
© AFP

Tot augustus warmer weer dan gemiddeld verwacht in noordelijk halfrond (maar niet bij ons)

Tussen juni en augustus worden hogere temperaturen dan gemiddeld verwacht in het noordelijk halfrond. Dat blijkt uit een rapport dat de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) deze week publiceerde. Een van de uitzonderingen zou echter het noordwesten van Europa zijn. Er is ook 90 procent kans dat minstens één jaar tussen 2021 en 2025 het warmste jaar ooit wordt.

35 reacties

 • Johan Van Biesen

  1 week geleden
  Er is amper 0.04% Co2 in de atmosfeer, geloven jullie nu echt dat dat invloed heeft op het klimaat? Het is een commerce, begonnen met Al Gore en zijn Inconvenient Truth filmpje, er zijn enkelingen die stinkend rijk worden van deze oplichting. De mens heeft 0 komma 0 invloed op het klimaat, de solar minimum is de verantwoordelijke, alle planeten in ons zonnestelsel ondervinden een opwarming, zoek het maar op.
 • Luc Van Esbroeck

  2 weken geleden
  Als het maar niet kurkdroog blijft, of her en der een streepje zo'n.
 • Patrick Braekeveldt

  2 weken geleden
  Klimaatregeltjes voor de Belgen terwijl de Polen en andere Oost-Europese landen hun mega vervuilende bruinkool blijven opstoken en zelfs nog opdrijven ,de EU steekt een vermanend vingertje op en die Oost Europeanen lachen er eens goed mee !
 • Freddy Henslegers

  2 weken geleden
  Zo'n klimaatzever wordt opgeblazen door partijen die er belang bij hebben.
 • Pieter Verhulst

  2 weken geleden
  CO2 uitstoot blijft hoog. Tegelijkertijd laat China terug 3 kinderen toe om vergrijzing tegen te gaan en blijven Europese regeringen immigranten ontvangen omdat wij slim genoeg of te arm zijn om nog kinderen te hebben. Alles uit onweerstaanbare drang naar geld. Er is maar 1 oplossing, minder mensen.
 1. Kan je zelf voorspellen of het al dichtbij is? Welke voorzorgsmaatregelen neem je best in huis? Expert beantwoordt 10 vragen over onweer
  PREMIUM

  Kan je zelf voorspel­len of het al dichtbij is? Welke voorzorgs­maat­re­ge­len neem je best in huis? Expert beant­woordt 10 vragen over onweer

  In de loop van de namiddag komen er vanuit Frankrijk felle onweersbuien opzetten, met lokaal zeer veel regen op korte tijd. Dat meldt het KMI, dat ook code oranje voor onweer afkondigde vanaf vrijdagnamiddag. Hoe bepaal je of het nog veraf is? Klopt het dat je stekkers in huis beter uittrekt om schade te voorkomen? En wat als je toch in een hevig onweer belandt? Wij vroegen het aan Dieter Poelman, bliksemexpert bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

Wetenschap & Planeet