Een besneeuwd landschap in de Ardennen, in januari 2021.
Volledig scherm
Een besneeuwd landschap in de Ardennen, in januari 2021. © Bart Leye

Tot 10 centimeter sneeuw verwacht in Ardennen, morgen ook in Vlaanderen winterse neerslag

WeernieuwsVrijdag start meestal droog met opklaringen maar rond de middag schuift een regenzone vanaf de kust over het land. In de Ardennen valt de neerslag als sneeuw. Het KMI verwacht tot 10 centimeter en waarschuwt in de Ardennen voor gladheid en mist. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan zee. 

12 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Een witte kerst zou ook eens mogen !
 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  Dan ook geen voetsporen in de sneeuw wegens corona. Wat een prachtig landschap om dan daarnaar te kijken. Achter het raam en met de chauffage op 30, zo zorgen wij dus ook voor de virussen en het milieu.
 • SABINE TAVERNIER

  2 maanden geleden
  Achter venster is het misschien mooi een laagje sneeuw, maar laat die maar daar ik hoef die hier niet.
 • Eddy Vermeulen

  2 maanden geleden
  Eric, geen enkel dak in Vlaanderen is berekend op een meter sneeuw. Er zullen veel daken instorten door het gewicht. Daaom zijn de huizen in bv Oostenrijk gebouwd met zware eiken balken.
 • Sofie De Smedt

  2 maanden geleden
  Lekker sleetje glijden in de ardennen
 1. Lokaal tot 40 cm sneeuw in de Hoge Venen: is er nog meer op komst?
  Play

  Lokaal tot 40 cm sneeuw in de Hoge Venen: onze weerman David Dehenauw geeft meer uitleg

  De winter is in het land. Over het zuidoosten van België en in Luxemburg is afgelopen nacht sneeuw gevallen met lokaal gevaarlijke toestanden op de weg. Volgens weerdienst NoodweerBenelux ligt op sommige plaatsen meer dan 30 cm sneeuw. “We ontvangen momenteel meldingen van 30-40 cm sneeuw in de gebieden boven 600 meter. De condities op de weg zijn dan ook niet goed. Mensen in de regio moeten erg voorzichtig zijn”, aldus weerman Nicolas Roose.
 2. “Met winterbanden is de remafstand bij 80 kilometer per uur 20 meter korter”: onze auto-expert bespreekt feiten en fabels over winterbanden
  PREMIUM

  “Met winterban­den is de remafstand bij 80 kilometer per uur 20 meter korter”: onze au­to-ex­pert bespreekt feiten en fabels over winterban­den

  Voor wie een bedrijfswagen heeft, zijn winterbanden vaste prik. Maar ook almaar meer particulieren overwegen aangepast rubber voor de wintermaanden. Alleen zijn er nog veel misverstanden over winterbanden. Onze auto-expert Joost Bolle zet daarom de belangrijkste waarheden en onjuistheden op een rijtje. “Het rubber waarmee zomerbanden gemaakt zijn, gaat serieus verharden zodra de thermometer onder zeven graden duikt.”

Wetenschap & Planeet