Toenemende kans op sneeuw deze week

Na het stormweer van afgelopen weken is het komende dagen uitkijken naar een stelselmatige afkoeling van de temperatuur in de bovenlucht. Vanaf dinsdagavond worden de buien winters in de hoger gelegen gebieden van ons land. In de nacht van dinsdag op woensdag stijgt de kans op (natte) sneeuw voor het hele land. “Op dit moment berekenen weermodellen temperaturen die net voldoende zijn om smeltende sneeuw te veroorzaken in de lager gelegen gebieden van ons land. In de Ardennen gaat het enige tijd sneeuwen met de vorming van een sneeuwdek”, aldus Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux.

1 reactie

 • Paul Moens

  3 jaar geleden
  Het is veel te warm voor sneeuw
 1. WEERBERICHT. Regen, regen en nog eens regen, mogelijk lokaal code oranje morgen

  WEERBE­RICHT. Regen, regen en nog eens regen, mogelijk lokaal code oranje morgen

  Het is vandaag soms zonnig maar meestal zwaarbewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag en maxima tussen 19 en 24 graden. Vanaf de middag neemt de kans op regen of buiige neerslag toe, maar vooral in de loop van de nacht en morgen/woensdag wordt de neerslag intenser. Het KMI verwacht dat het lokaal hard kan regenen, waardoor niet uitgesloten is dat code oranje zal worden ingevoerd. Vanaf middernacht geldt alvast code geel in heel het land.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.