AP
Volledig scherm
© AP

Tijdelijk wat minder regen, woensdag verloopt meestal droog

Dinsdag zijn er in het zuiden van het land in de namiddag nog buien die intens kunnen zijn of gepaard kunnen gaan met onweer. In het centrum en noorden van het land neemt de regenintensiteit geleidelijk aan af, maar neemt tegen de avond opnieuw toe. We halen nog maxima tussen 14 en 19 graden. De noorden- tot noordoostenwind waait matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee (met rukwinden tot 60 km/u). Dat meldt het KMI.

9 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  3 weken geleden
  Het s een beetje van het goede te veel. Toch heb ik dit liever dan dagen aan een stuk meer dan 25 graden warmte. De hitte die om de langen duur overal binnen hangt daar kan ik niet tegen.
 • stany Van de mixere

  1 maand geleden
  Prima voor het grondwaterpeil!
 • Gerda Haubourdyn

  1 maand geleden
  Geef mij maar het typische Belgische weertje. Een paar dagen zon, niet te heet en af en toe een frisse plensbui. De tuin staat mooi groen, en de bloemen verbranden niet van de hete zon. 25 graden is meer dan genoeg.
 • patrick boone

  1 maand geleden
  Sabine hagedoren,gisterenavond in het weerbericht,ze kon het niet laten voor de opwarming van de aarde nog eens bij de mensen te brengen wie gelooft dat
 • roger boons

  1 maand geleden
  zeker beter nu dan vorige week - veel te warm en onweer , geef mij dit maar .
 1. 200 liter regen per m² heeft Frank Deboosere in 34-jarige carrière nog nooit meegemaakt: “Het is du jamais vu”
  UPDATE
  40

  200 liter regen per m² heeft Frank Deboosere in 34-jarige carrière nog nooit meegemaakt: “Het is du jamais vu”

  De meeste neerslag van de afgelopen dagen is gevallen in Gouvy (provincie Luxemburg). Daar kwam op 48 uur liefst 200 liter water per vierkante meter naar beneden, of twee keer een maandhoeveelheid neerslag. Iets wat VRT-weerman Frank Deboosere in zijn 34 jaar lange carrière nog nooit heeft meegemaakt. “Het is du jamais vu”, zei hij op VRT NWS. Ook VTM-weerman David Dehenauw spreekt van een nooit eerder geziene situatie.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.

Wetenschap & Planeet