Een winters beeld van op 9 januari uit de Ardennen.
Volledig scherm
Een winters beeld van op 9 januari uit de Ardennen. © Joel Hoylaerts / Photonews

Tien centimeter sneeuw mogelijk in Ardennen, winterse neerslag in Vlaanderen

Donderdag wisselen droge perioden af met enkele regenbuien. Mogelijks valt er ook smeltende sneeuw of korrelhagel. In de Ardennen gaat het om sneeuw. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen, 4 graden in het centrum en 6 graden aan zee, bij een matige tot soms krachtige wind uit nood tot noordwest. Dat meldt het KMI.

5 reacties

 • Franciscus Willy Nuyts

  4 maanden geleden
  Hier in de Kempen is het 6°C en NUL wind.
 • philippe stevens

  4 maanden geleden
  Minstens 3 meter sneeuw vandaag 😂
 • jan tobbak

  4 maanden geleden
  waar blijft de sneeuw in vlaanderen
 • Walter Corneel

  4 maanden geleden
  Bij de eerste sneeuw zal er weere paniek en kilometers file zijn op de wegen in Vlaanderen
 • Christophe Heyndrickx

  4 maanden geleden
  Hebben we nieuwe windrichting .. het 'Noden'?
 1. Zo zal het onweer vandaag over ons land trekken: code oranje in Luik en Luxemburg
  Play

  Zo zal het onweer vandaag over ons land trekken: code oranje in Luik en Luxemburg

  Intense buien met onweer of regenvlagen trekken vandaag van west naar oost over België. Tijdens die onweersbuien is er kans op veel neerslag, forse windstoten en hagelbuien. Als gevolg daarvan zal deze namiddag code oranje van kracht zijn in de provincies Luik en Luxemburg, in de rest van België geldt code geel. Gisteren richtte het onweer al op verschillende plaatsen in ons land schade aan. Volgens onze weerman Frank Duboccage zal er vandaag nóg meer regen vallen en bereiden we ons best voor op windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. Bovendien is er zelfs een kleine kans op tornado’s. Wat mogen we verwachten?
 1. Afwisselend stapelwolken en zonnige perioden met temperaturen tot 19 graden
  Play

  Afwisse­lend stapelwol­ken en zonnige perioden met temperatu­ren tot 19 graden

  De dag begint vandaag met tijdelijk vrij veel wolkenvelden in de kuststreek die geleidelijk landinwaarts trekken. In de namiddag wisselen stapelwolken af met zonnige perioden. In het zuidoosten zijn er altijd wat meer wolken aanwezig die in Belgisch Lotharingen mogelijk voor enkele lokale buitjes zorgen. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden op de Ardense toppen en aan zee en rond 18 of 19 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.
 2. Hebben hun beelden het weerbericht gehaald? Deze mensen zitten elke avond op het puntje van hun stoel: “Je naam zien op tv, dat blijft kicken”
  PREMIUM

  Hebben hun beelden het weerbe­richt gehaald? Deze mensen zitten elke avond op het puntje van hun stoel: “Je naam zien op tv, dat blijft kicken”

  Tot voor kort waren ze met tien, tegenwoordig zijn ze al met honderd: de mensen die dagelijks beelden naar de VRT sturen in de hoop dat hun video of foto eruit gepikt wordt om het weerbericht in te leiden. Vermits Frank en Sabine dagelijks maar één filmpje en twee foto’s tonen, is teleurstelling vaker hun deel dan vreugde, maar daar malen de vaste leveranciers van de weerbeelden niet om. Alhoewel. “Als ik drie weken aan een stuk mijn naam niet op tv heb gezien, moet mijn man me toch een half uur gerust laten na het weerpraatje.”

Wetenschap & Planeet