Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Terrassen mogen opnieuw open: kunnen we vandaag ontsnappen aan de regen?

Vandaag mogen de terrassen van de horecazaken opnieuw open. Omdat het enkel om de terrassen gaat, speelt het weer een uiterst belangrijke rol. Deze ochtend trekt een regenzone over ons land, maar later wordt het droog met opklaringen die geleidelijk breder kunnen worden. Dat zegt onze weerman David Dehenauw. 

9 reacties

 • Etienne Gevaert

  1 maand geleden
  Als je het nieuws ziet vrees ik dat de mensen in de hospitalen huiveren voor de komende weken. En het is nog maar 13h00.
 • marc wauters

  1 maand geleden
  Het weer kunnen we voor 1 week nog niet voorspellen het klopt zelden maar jan jambon gaat ons nu zeggen dat op 1oktober alles voorbij is hij bedoeld voor hem is het dan voorbij hij heeft genoeg gezeverd
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  Kris Leynen, Limburgers zijn ook geen Vlamingen historische gezien !
 • Franky Verbrugge

  1 maand geleden
  Het is een leuk terras weertje. Genieten zou ik zeggen spijtig van die regen.
 • Jurgen Stuyck

  1 maand geleden
  Nee, zondag werd 25 graden voorspeld en dat klopt nog steeds.. met regen weliswaar.
 1. Een roadtrip langs wachtende terrassen, van kust tot Kempen: “Drie kruiwagens gekocht, om dronken klanten thuis af te kappen”
  PREMIUM

  Een roadtrip langs wachtende terrassen, van kust tot Kempen: “Drie kruiwagens gekocht, om dronken klanten thuis af te kappen”

  “Het wordt zoals La Boum, maar dan in héél Vlaanderen. Het is alleen maar te hopen dat ze om tien uur ‘s avonds met het waterkanon mijn klanten niet van het terras moeten komen spuiten.” Of: “Ik heb drie kruiwagens gekocht, dan kan ik mijn dronken klanten opladen en thuis gaan afkappen.” Wij reden kriskras door Vlaanderen, van de kust tot in de Kempen, en stelden vast dat er grote, grote, grote verwachtingen zijn voor de eerste stap richting het grote Bevrijdingsfeest. Al was dit de meest gehoorde zin tussen Zeebrugge en Achel: “Het is maar te hopen dat het niet regent.”

Wetenschap & Planeet