Al zeker tot zondag krijgen we temperaturen tussen 25 en 30 graden.
Volledig scherm
Al zeker tot zondag krijgen we temperaturen tussen 25 en 30 graden. © Wouter Van Vooren

Temperatuur stijgt eind deze week tot bijna 30 graden

WeernieuwsHet blijft dinsdag meestal droog, met meer zon in de noordwestelijke helft van het land en een wisselende bewolking in de andere streken. Het wordt nog een paar graden warmer met maxima tussen 19 graden aan zee en op de Ardense hoogten, en 25 graden in het centrum van het land. Dat meldt het KMI.

3 reacties

 • Luc Snykers

  2 weken geleden
  Formidabel het kan niet warm genoeg worden .Leve de ZON .
 • Luc Deville

  2 weken geleden
  Al wie werkt (nuja, werkt) achter een bureau en in een omgeving met airco zal het prachtig weer vinden. Al wie vooral zwaar werk moet doen in plaatsen zonder airco en/of in open lucht en de zon zal anders praten.
 • Ludo Wouters

  2 weken geleden
  Je ziet Sabine stralen wanneer ze goed weer kan brengen. Je ziet dat Frank wil klagen dat er geen regen valt. Op eind van deze week zal Frank het zeker hebben over de droge natuur en elke druppel regen telt. Ook de berichten over global warming zullen weer verschijnen.
 1. Kans op supercel: beelden tonen hoe ‘koning der buien’ door ons land trekt
  Play

  'Koning der buien' trekt door ons land: bekijk hier de strafste beelden

  De voorspelde buien en het onweer hebben afgelopen nacht op verschillende plekken lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de ‘koning der buien’ staat gepland voor vanmiddag. Na een aantal dagen met tropische hitte krijgen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, de ‘supercel’ genaamd. Voor dit berucht weerfenomeen is het altijd oppassen geblazen want het staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook stevige wervelwinden.

Wetenschap & Planeet