AFP
Volledig scherm
© AFP

Supertyfoon Noru haalt windsnelheden tot 195 km/u: duizenden mensen op Filipijnen geëvacueerd

Op de Filipijnen zijn duizenden mensen geëvacueerd vanwege de doortocht van de supertyfoon Noru. Die gaat gepaard met windsnelheden van 195 kilometer per uur. Evacuaties zijn er onder meer op het dichtbevolkte eiland Luzon, waar ook de hoofdstad Manilla ligt.

  1. Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduisterd door de maan

    Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduis­terd door de maan

    In de nacht van 7 op 8 december is het zover. Mars bevindt zich dan op zijn dichtste punt bij de aarde voor dit decennium én staat op één lijn met de zon en aarde. De planeet is dan op zijn grootst en helderst. De uitgelezen kans om Mars eens te bekijken met het blote oog. Je krijgt er trouwens nog een zeldzaam spektakel bij. De maan zal de planeet een uur lang verduisteren. De volgende keer dat dit gebeurt is pas in 2059.
  2. Oostkust Australië geconfronteerd met "grootste overstromingsoperatie in geschiedenis"

    Oostkust Australië geconfron­teerd met "grootste overstro­mings­ope­ra­tie in geschiede­nis"

    Grote delen van de Australische staat New South Wales, gelegen aan de oostkust, staan opnieuw onder water na aanhoudende regenval. De reddingsdiensten staan voor "de grootste overstromingsoperatie in de geschiedenis van de staat", zo meldt de Australische omroep ‘ABC’ vandaag. Steeds meer hulpverleners en vrijwilligers uit de hele wereld sluiten zich bij de reddingsteams aan, vooral uit Nieuw-Zeeland, Singapore en de Verenigde Staten.