In 2006 ontwikkelde Edwin Rijkaart Van Cappellen (midden) samen met zijn broers Wijnand en Stefan de weer-app. Sinds 2016 spreken ze nog amper met elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2006 ontwikkelde Edwin Rijkaart Van Cappellen (midden) samen met zijn broers Wijnand en Stefan de weer-app. Sinds 2016 spreken ze nog amper met elkaar. © Jean-Pierre Jans

Succes van Buienradar zorgde voor onweer tussen oprichters

Buienradar bestaat 15 jaar, en tijdens deze druilerige zomer lijkt het internetplatform nuttiger dan ooit. Het succesverhaal van de website, die in 2006 werd ontwikkeld door de Nederlandse broers Edwin, Wijnand en Stefan Rijkaart, zorgde echter al snel voor donderwolken bij de oprichters. Van het oorspronkelijke familiebedrijf blijft vandaag niets over.

10 reacties

 • Alain Thoelen

  4 weken geleden
  Buienalarm is idd heel juist, tot op de minuut. Zowel in t binnenland als aan de kust. Klopt perfect.
 • Chris Van den Eynde

  4 weken geleden
  Ik heb enkele websites die ik volg, uit interesse, en daar haal ik mijn info. En je leert er enorm veel mee. Zij doen eigenlijk net hetzelfde. Dus ofwel ego's in het spel, ofwel geldkwesties? Het heeft menig bedrijf al failliet verklaard, of verkocht moeten worden.
 • Jan Baroen

  4 weken geleden
  Ze hadden de bui, net zoals in de app, blijkbaar niet zien hangen.
 • Catherine Thomas

  4 weken geleden
  Succes vol is die buien radar niet want hoe vaak is het bij ons aan regenen en duid de barometer geen regen aan. Ik volg Ruben Weytjens zijn weerberichten die zijn tenminste juist
 • rik casteleyn

  4 weken geleden
  Als het regent op Godelieve ( 6 juni ) is het voor 6 weken . De H. Godelieve wil dat haar putje vol is met regenwater ;
 1. Situatie in Vlaanderen: kritieke overstromingen van Demerbekken, Dijlebekken en Netebekken niet uitgesloten

  Situatie in Vlaanderen: kritieke overstro­min­gen van Demerbek­ken, Dijlebek­ken en Netebekken niet uitgeslo­ten

  De komende uren trekt een regenzone over het Demerbekken, het Dijlebekken en het Netebekken. In het westelijk deel van Limburg en het oostelijk deel van Antwerpen en Vlaams-Brabant stijgen de waterpeilen sterk en bereiken ze alarmpeilen. Kritieke overstromingen zijn niet uitgesloten, blijkt uit de update (omstreeks 16.00 uur) van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De Dijle treedt nu al uit zijn oevers.
 2. Nog twee dagen zomers weer, maar dit weekend regen verwacht: krijgen we opnieuw wateroverlast?
  Play

  Nog twee dagen zomers weer, maar dit weekend regen verwacht: krijgen we opnieuw waterover­last?

  Het is vandaag vrij mooi met in de loop van de dag stapelwolken. De maxima schommelen tussen 20 en 26 graden. Ook morgen krijgen we vrij warm zomerweer met vrij veel zon en maxima rond 25 graden. In het weekend en begin volgende week is het wisselvallig met soms felle buien en lokaal onweer, meldt het KMI. Nu de wachtbekkens nog gevuld zijn, is op sommige plaatsen waakzaamheid geboden. “Maar het wordt zeker geen herhaling van wat zich vorige week heeft afgespeeld”, benadrukt VTM-weerman David Dehenauw.
 1. Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederlandse snelweg volledig versperd

  Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederland­se snelweg volledig versperd

  In Bilzen en vooral in Riemst kwamen gisterenavond verschillende straten blank te staan door de hevige regenval. Bij de brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg liepen veertig meldingen binnen. In Limburg vindt deze ochtend overleg plaats met gouverneur Jos Lantmeeters, aangezien het risico op overstroming nog groot is. Veel wateroverlast was er gisterenavond ook in verschillende delen van Nederlands-Limburg, zo verdween de A79 ter hoogte van Heerlen volledig onder water, aldus een woordvoerder van de politie.

Wetenschap & Planeet