Mensen zoeken tijdens de hittegolf verkoeling in een meer in Californië.
Volledig scherm
Mensen zoeken tijdens de hittegolf verkoeling in een meer in Californië. © Photo News

Studie: “Extreme hitte treft in toekomst 107 miljoen Amerikanen”

In de Verenigde Staten zullen in het jaar 2053 zo'n 107 miljoen Amerikanen te maken krijgen met minstens een dag van extreme hitte per jaar. Het gaat om een dag waarop de gevoelstemperatuur 52 graden Celsius is. In 2023 maken 8,1 miljoen Amerikanen dat minstens een dag per jaar mee, schrijven onderzoekers van de First Street Foundation in een nieuwe studie.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Limburgse Clytie (42) houdt gazon groen met een wadi: een wonderoplossing tegen de droogte?
  PREMIUM

  Limburgse Clytie (42) houdt gazon groen met een wadi: een wonderop­los­sing tegen de droogte?

  “Als men de aanleg van een ‘wadi’ verplicht bij elk nieuwbouwproject, zullen we over 50 à 100 jaar ‘hemelwaterneutraal’ zijn.” Een opvallende uitspraak vandaag in onze krant van hydroloog Patrick Willems (KUL). Om in de toekomst het schaarse regenwater beter op te vangen, kijken Willems en co naar meer wadi’s in onze tuinen. Clytie (42) uit Zonhoven heeft er zo al eentje - jawel, in de vorm van een druppel -, maar wat is het precies? En hoe leg je het makkelijk én goedkoop zelf aan?
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.