Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Streepje zon en enkele buien op dag van de Ronde, eerste week paasvakantie wordt koud en nat

De dag van de Ronde van Vlaanderen wordt er een met hier en daar een streepje zon en ook enkele buien. Deze namiddag krijgen we fris weer met voorjaarsbuien. De maxima klimmen niet hoger dan 8 graden, meldt het KMI, dat voor de eerste week van de paasvakantie guur weer voorspelt.

 1. Koudste 1 april sinds begin van de metingen: “Ook start van paasvakantie ziet er niet zo goed uit", vreest Duboccage

  Koudste 1 april sinds begin van de metingen: “Ook start van paasvakan­tie ziet er niet zo goed uit", vreest Duboccage

  Wie vandaag buitenkwam, heeft het gevoeld: het is écht koud. De temperatuur zakte dan ook plots zo’n 10 graden. Met een maximumtemperatuur van 2,7 graden Celsius in Ukkel was het de koudste 1 april sinds 1892, het begin van de metingen van de dagrecords. Zijn we vertrokken voor een winters intermezzo in de lente, of wordt het de komende dagen toch wat beter? Onze weerman Frank Duboccage vreest dat het begin van de paasvakantie “er niet zo goed uitziet”. Al zal het weekend opnieuw zachter zijn en overwegend droog. Ook de zon zullen we te zien krijgen.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?

Wetenschap & Planeet