Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Stormweer op komst, maar wat betekenen die kleurcodes van KMI nu juist?

Een zware zuidwesterstorm nadert België. Voor heel België geldt vanaf vrijdag 10 uur code geel, voor de kust, Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen tijdelijk zelfs code oranje. Het KMI sluit niet uit dat de kust en West-Vlaanderen tegen vrijdagochtend opgeschaald worden naar code rood. Maar wat betekenen de kleurcodes nu eigenlijk die met die waarschuwingen gepaard gaan?

 1. Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”
  Play
  Droogte
  153

  Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”

  De adviesgroep Droogte heeft geen bijkomende maatregelen voorgesteld in de strijd tegen de droogte. “De situatie is wel degelijk ernstig, maar we blijven in code oranje”, aldus Katrien Smet, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Dat beaamde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vanavond in ‘Terzake’. “De situatie is ernstig, maar niet precair. Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt de situatie wel acuut.”

Wetenschap & Planeet