Maickel Geurts tijdens een stormchase in 2016.
Volledig scherm
Maickel Geurts tijdens een stormchase in 2016. © Xtremechasing

Stormjager Maickel gaat met kans op tornado júíst de deur uit: “Dat is het mooiste”

Vandaag is er een kleine kans op windschering, ook wel windhoos of tornado genoemd. Hoewel de meeste mensen dan binnenblijven, zijn er ook waaghalzen die het stormweer juist gaan opzoeken. De Nederlandse stormjager Maickel Geurts is zo iemand. Maar zonder gevaar is dat niet. “Het is echt opletten geblazen vandaag”, vertelt hij aan onze collega’s van AD.nl.

3 reacties

 • Liz De Vuyst

  1 maand geleden
  Net zoals in de VS is hier in Europa ook een “tornado alley”, met name Limburg ( BE/NL ) Luxemburg en een deel van Duitsland. Gelukkig zijn de tornado’s hier niet zo sterk als in de VS, waar categorie 4 of zelfs 5 geen uitzondering is.
 • Erwin Fiers

  1 maand geleden
  Ik zie die gasten graag bezig.Tegenwoordig hebben veel mensen een aangepaste camera om een onweer te filmen met bijhorende apparatuur.Op youtube staat het er vol van.Toch zijn de onweders landinwaarts veel heviger dan aan de kust of in het westen.Ik woon in oost-Vl en moet al meer dan 20 jaar teruggaan qua stevig onweer.Vroeger waren de donderslagen heviger dan nu.Ik herinner mij de windhoos boven Lokeren op zo 4 aug 1986.Een deel van de tribune van ksc lokeren was omgeplooid .De schade wasgroot
 • jaques windels

  1 maand geleden
  heerlijk

Wetenschap & Planeet