EPA
Volledig scherm
© EPA

Stormdepressie Corrie brengt ook sneeuw mee: tot meer dan 1 meter verwacht in Alpen

Stormdepressie Corrie brengt niet alleen hevige rukwinden naar West-Europa, maar ook sneeuw. De noordelijke kant van de Alpen mag een tapijt verwachten dat lokaal dikker kan worden dan een meter. Dat meldt NoodweerBenelux. “Ook in de Ardennen wordt het weer wit”, klinkt het.

  1. KMI waarschuwt met code geel voor winterse buien en gladheid morgen: “Tijdens de ochtendspits kan er een paar centimeter sneeuw vallen"

    KMI waarschuwt met code geel voor winterse buien en gladheid morgen: “Tijdens de ochtend­spits kan er een paar centimeter sneeuw vallen"

    Door koude arctische lucht verhoogt de kans op sneeuw en de vorming van ijsplekken in de loop van de nacht. Vannacht en morgenvroeg trekt het front vanaf Frankrijk opnieuw over ons land met de nodige winterse neerslag. In het noorden kan tot 2 centimeter sneeuw vallen, in het zuiden tot wel 5 centimeter. Het KMI waarschuwt voor gladheid en kondigt code geel af voor heel het land gedurende de hele dag. In het zuiden geldt zelfs code oranje voor gladheid en code geel voor regen. Ook donderdagochtend pas je best nog op voor gladde wegen, vertelt David Dehenauw in VTM Nieuws.
  2. Experten waarschuwen in nieuw rapport voor “klimaat-tijdbom”: “Nú handelen voor leefbare toekomst”

    Experten waarschu­wen in nieuw rapport voor “kli­maat-tijd­bom”: “Nú handelen voor leefbare toekomst”

    Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad Celsius uitkomt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. De klimaatwetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. “Als we nú handelen, kunnen we nog steeds een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veiligstellen”, zegt IPCC-voorzitter Hoesung Lee.